2009. március 23., hétfő

Ötvenfokos pálinka

De jó lenne most ... Mivel, hogy nincs.

Március második felét megcsúfoló, cudarul szeles, hideg időben volt részem délutáni sétámon, amit el nem mulasztok, legfeljebb nem élvezek ilyenkor annyira. 5+ túrának is nevezem, ami annyit jelent, hogy minimum 5 km -t teszek meg, de inkább többet, főképp Duna-parti szakaszon. A folyó mentén süvít a mesterséges akadályokba (épülettömbökbe) nem ütköző szél igazán. Borzasztó kellemetlen tud lenni. Nos hazatérvén mi sem esne jobban, mint fél deci kisüsti ágyaspálinka ...

Amióta ez a nemes és abszolút hungarikumnak számító ital visszakapta a rangját, becsületét (amin a cucialista időkben nyomult, de még ma is létező "szeszes ital" feliratú vackok csorbát ejtettek) főképp családi vállalkozások jóvoltából egyre több, magára valamit adó üzletben lehet találkozni kitűnő minőségű, a gyümölcs lelkét magában hordozó desztillátummal. Ezek közül kiemelkedőek a gyümölcsdarabokat is hordozó ún. ágyas pálinkák, melyek általában 50 fokosak. És persze igen drágák. Persze mihez képest ...

És hogy jön ez ide ? Tessék fentit kóstolni, majd pipára gyújtani és utána kérdezni !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése