2009. július 29., szerda

A pipázás termodinamikája

Nem is tudom mennyire rövid avagy inkább szokatlan -e a távollétem, de nem arról van szó, hogy kifogytam a mondandóból ... Ez a kánikula nem éppen bloggolásra csábít elsősorban. Hanem legfőképpen sörözésre ! :-)

A címben foglalt gondolat-felvetést is a kánikula szülte. Lehetne persze tudományos értekezés tárgya, de kétlem, hogy doktori disszertáció vagy könyv született már róla. Mindenesetre különösebb képzettség nélkül is belátható, ha a bemeneti oldalon (dohányréteg feletti) léghőmérséklet 28 - 30 fok (szemben a hónapokkal korábbi 18 - 20 fokkal, szobai dohányos vagyok) a "kimeneti oldalon" ami ugyebár becses szánkba torkollik, sem várhatunk mást mint melegebbet. Szóval akárhogy is ügyeskedek, forróbb a pipafüst mostanában. Ez nem szőrszálhasogatás, ez a zavaró valóság.

Egy whisky témájú blogban olvastam évekkel ezelőtt, de ugyancsak ezidőtájt, hogy a "viszkizéshez" a kánikula nem ideális időszak. A pipázáshoz sem kifejezetten. Valahogy jobban esett a pipafüst, mikor odakint tombolt a tél és egy kis melegségre vágyva érkeztem haza többé-kevésbé átfagyva. Persze rágyújtok mostanában is, élvezem mostanában is, de én bánnám legkevésbé, ha jönne egy nagy lehűlés ... Elnézést a "balatonozóktól" ...

Sebaj, igyunk hozzá valami jó hideget !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése